Fotografii ale Reginei, pe primele pagini ale tuturor ziarelor britanice

Publicat:

Fotografii ale reginei Elisabeta a II-a, însoţite de mesaje precum “We love you, Ma’am” (“Vă iubim, Majestate”) şi “Our hearts are broken” (“Inimile noastre sunt frânte”), au fost publicate pe primele pagini ale tuturor ziarelor din Marea Britanie, care au distribuit totodată ediţii speciale ce relatează cei 96 de ani de viaţă şi cei 70 de ani de domnie ai fostei suverane, informează AFP, potrivit agerpres.

The Times, The Guardian, The Daily Telegraph şi The Independent au ales să publice pe primele lor pagini o fotografie oficială din tinereţea reginei, realizată când aceasta avea vârsta de 27 de ani în timpul ceremoniei sale de încoronare din 1953, în timp ce The Sun, The Daily Mirror şi The Daily Express au preferat fotografii ce arată o suverană mai în vârstă, în alb negru sau în culori, dar cu aceeaşi solemnitate.


Citeşte şi: TOATE competiţiile sportive SE OPRESC vineri în Marea Britanie – Black News

“Mâhnirea este preţul de plătit pentru iubire”, titrează The Telegraph, reluând cuvintele puternice pe care regina Elisabeta a II-a le-a adresat americanilor după atacurile jihadiste comise pe 11 septembrie 2001 la New York.

Iubirea este o temă care revine foarte des în editorialele publicate de ziarele britanice. “Vă iubim, Majestate”, au scris jurnaliştii de la The Sun. “Suntem mândri că v-am avut ca regină”, au adăugat ei, în timp ce colegii lor de la The Daily Express au publicat titlul “Regina noastră mult iubită a murit”.

“Inimile noastre sunt frânte. Cum să ne găsim cuvintele? Mâhnirea noastră este presărată cu o sută de emoţii diferite şi toate sunt dureros de înţeles”, se afirmă într-un mesaj publicat pe prima pagină a cotidianului The Daily Mail.

Cuvântul “mulţumesc” apare şi el de multe ori în aceste articole, inclusiv pe prima pagină din The Daily Mirror.

Trăiască regele!”

Fără să reprezinte o surpriză, moartea reginei Elisabeta a II-a a dus la publicarea unor ediţii speciale tipărite pe zeci de pagini dedicate acestui eveniment istoric, ce are un impact considerabil în Regatul Unit şi în străinătate.

“O lumină a plecat din vieţile noastre. Ziua de care Regatul Unit şi o mare parte a lumii se temea a sosit. Regina a plecat dintre noi”, se afirmă în editorialul publicat de foarte popularul tabloid The Sun.

“Mama naţiunii noastre. Femeia cea mai cunoscută, cea mai iubită, cea mai respectată din lume. Coloana vertebrală a Regatului Unit. Este pur şi simplu dificil să te gândeşti la viaţa din ţara noastră fără prezenţa ei. Noua lume ne va părea stranie”, au adăugat jurnaliştii de la The Sun.

În necrologul său, The Times o descrie pe regina Elisabeta a II-a drept “femeia care a salvat monarhia”.

“Graţie devotamentului şi unui simţ deosebit faţă de misiunea sa, o instituţie care a părut uneori depăşită şi incapabilă să se adapteze la valorile societăţii contemporane şi-a păstrat încă pertinenţa şi rămâne populară astăzi”, precizează acelaşi cotidian britanic.

Citeşte şi: Reacţii şi mesaje de condoleanţe din lumea întreagă după moartea REGINEI – Black News

În editorialul cotidianului de stânga The Guardian se afirmă că moartea reginei semnifică începutul “unui nou viitor”. “Singurul element din viaţa noastră colectivă care rămânea constant şi într-o manieră fiabilă mereu acelaşi (…) a dispărut”, au scris jurnaliştii de la The Guardian.

Şi cotidianul The Daily Telegraph a ţinut să aducă un omagiu “unei vieţi petrecute în slujba Regatului Unit”. “Era mai mult decât un simbol distant şi matriarhal al naţiunii, era un ghid şi o companie constantă, mereu liniştitoare, chiar şi în timpurile cele mai agitate (…) Domnia Elisabetei a II-a s-a terminat. Trăiască Regele Charles al III-lea!”, au adăugat jurnaliştii acestui cotidian britanic. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Un an de la atacul Hamas în Israel – Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie

Un an de la atacul Hamas în Israel - Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie La un an după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.