X

Fracțiunea PAS către Ceban: „Bagă mâna în buzunarul copiilor”

Fracțiunea PAS către Ceban: „Bagă mâna în buzunarul copiilor”

Grupele cu program prelungit în clasele primare din Chișinău urmează să fie lichidate, anunță consilierii CMC din fracțiunea PAS, care „condamnă” decizia administrației orășenești de a economisi pe seama copiilor.

Citește și: Grosu vrea mai mult respect din partea autorităților israeliene

„Ion Ceban lichidează grupele cu program prelungit în clasele primare din Chișinău. Prin aceste acțiuni el diminuează reușita școlară a copiilor noștri. Astfel Ceban atentează la securitatea a circa 40 mii de copii și reduce la zero oportunitatea unei mame de a merge la serviciu. Timp de 4 ani de zile el creditat și a împrumutat acest oraș, iar acum îi vine nota de plată. Dobânzile pentru credite nu poate să nu le achite, pentru că penalitățile cresc. Și, ce face Ion Ceban? Bagă mâna în buzunarul copiilor și îi lipsește de oportunitatea de a învăța”, a declarat consiliera PAS, Zinaida Popa.

Precizăm că, în cadrul ședinței de marți, 2 ianuarie, cu șefii de direcții ai primăriei, Ceban, le-a cerut subalternilor să „optimizeze cheltuielile în domeniul educației și protecției sociale” și pune această situație pe seama guvernării „impotente”. Potrivit factorilor responsabili din cadrul primăriei de Chișinău, cheltuielile vor trebui să fie reduse cu circa 10%.

Lichidarea grupele cu program prelungit din clasele primare ar însemna o economisire de 60 de milioane de lei.

Tags: Fracțiunea PAS in CMCIon CebanZinaida Popa
Știrile zilei