Fragmente dintr-un ‘obiect militar aerian neidentificat’ au fost descoperite într-o pădure din Polonia

Publicat:

Resturile unui obiect militar au fost descoperite în nordul Poloniei în apropierea oraşului Bydgoszcz, au anunţat Ministerul Apărării şi ministrul justiţiei joi, în timp ce un post de radio local afirmă că ar fi fragmente dintr-o rachetă care probabil nu a fost trasă dintr-o altă ţară, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ministerele Apărării şi Justiţiei nu au spus ce ar fi obiectul găsit lângă oraşul Bydgoszcz şi nici de cât timp s-ar afla acolo.


Citeşte şi: De ce pierd SUA în ‘jocurile războiului’? – Black News

Postul de radio privat RMF FM a relatat că ar fi vorba despre o rachetă aer-sol care măsoară mai mulţi metri, blocată în pământ, căruia îi lipseşte vârful. Acesta nu a citat niciun fel de surse pentru relatarea sa.

Mai târziu, postul a anunţat, citând informaţii neoficiale, că obiectul militar găsit în pădure nu a fost probabil tras dintr-o altă ţară, ci aparţine armatei poloneze.

Polonia este în stare de alertă faţă de o posibilă pătrundere pe teritoriul său a muniţiilor şi armelor utilizate în războiul din Ucraina vecină, în special după ce doi oameni au fost ucişi în apropiere de frontieră în noiembrie anul trecut de ceea ce Varşovia a ajuns la concluzia că a fost o rachetă a apărării antiaeriene din Ucraina care a funcţionat eronat.

“Secţia militară a biroului procurorului districtual din Gdansk, sub supervizarea biroului procurorului general, a iniţiat proceduri privind resturile unui obiect militar aerian găsit în pădure”, a postat pe Twitter ministrul justiţiei, Zbigniew Ziobro.

Ministerul Apărării a precizat pe Twitter că resturile unui “obiect militar neidentificat” au fost găsite în împrejurimile satului Zamosc, din apropiere de Bydgoszcz.

“Situaţia nu afectează siguranţa locuitorilor. Locul descoperirii este investigat” de ofiţeri polonezi şi de poliţia militară, a precizat ministerul.

Locul în care obiectul a fost descoperit se află la sute de kilometri de frontiera Poloniei cu Ucraina, Belarus şi exclava rusă Kaliningrad.

Citeşte şi: Tezaurizarea în aur revine, ca plasă de siguranță în timp de război și mijloc de rebeliune împotriva dolarului – Black News

RMF FM a relatat că iniţial autorităţile au crezut că obiectul era o dronă, dar ulterior au stabilit că ar putea fi resturile unei rachete. Nu se ştie dacă această rachetă a explodat sau nu, potrivit sursei citate.

Poliţia militară, poliţia regională, primarul satului Zamosc, biroul procurorului din Gdansk şi un purtător de cuvânt al guvernului au refuzat să comenteze situaţia,
notează Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.