Un francez a fost EXPULZAT din Italia pentru comportament radical suspect

Publicat:

Un francez de 23 de ani, care a mimat în faţa poliţiştilor italieni că trage cu arma şi că detonează o încărcătură explozivă, rostind şi numele lui Allah, a fost expulzat din Italia, a anunţat vineri Ministerul de Interne de la Roma, informează AFP, potrivit agerpres.

Comportamentul suspect al tânărului în faţa poliţiştilor italieni a fost constatat la 29 august în provincia Cuneo, în nordul Italiei, precizează ministerul într-un comunicat.


Citeşte şi: Un celebru judecător federal ROMÂN din SUA este anchetat pentru hărţuire sexuală

De asemenea, tânărul a fost semnalat de autorităţile franceze drept un simpatizant al reţelelor jihadiste, după ce s-a convertit la islam într-o închisoare franceză.

Comportamentul său religios radical s-a manifestat şi în perioada în care a fost închis într-un centru de detenţie din Cuneo, subliniază Ministerul de Interne al Italiei.

Citeşte şi: Beijingul şi-a extins obiectivele militare din Marea Chinei de Sud

Francezul a fost adus sub escortă în Franţa, în Alpes-Maritimes (sud-estul Franţei), din oraşul italian de frontieră Vintimille.

Aceasta este cea de-a zecea expulzare decisă de Italia de la începutul anului 2017, în conformitate cu legislaţia privind securitatea statului. În general, acest măsuri îi vizează pe tunisieni, marocani, algerieni sau albanezi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.