X

Un francez a fost EXPULZAT din Italia pentru comportament radical suspect

Un francez de 23 de ani, care a mimat în faţa poliţiştilor italieni că trage cu arma şi că detonează o încărcătură explozivă, rostind şi numele lui Allah, a fost expulzat din Italia, a anunţat vineri Ministerul de Interne de la Roma, informează AFP, potrivit agerpres.

Comportamentul suspect al tânărului în faţa poliţiştilor italieni a fost constatat la 29 august în provincia Cuneo, în nordul Italiei, precizează ministerul într-un comunicat.

Citeşte şi: Un celebru judecător federal ROMÂN din SUA este anchetat pentru hărţuire sexuală

De asemenea, tânărul a fost semnalat de autorităţile franceze drept un simpatizant al reţelelor jihadiste, după ce s-a convertit la islam într-o închisoare franceză.

Comportamentul său religios radical s-a manifestat şi în perioada în care a fost închis într-un centru de detenţie din Cuneo, subliniază Ministerul de Interne al Italiei.

Citeşte şi: Beijingul şi-a extins obiectivele militare din Marea Chinei de Sud

Francezul a fost adus sub escortă în Franţa, în Alpes-Maritimes (sud-estul Franţei), din oraşul italian de frontieră Vintimille.

Aceasta este cea de-a zecea expulzare decisă de Italia de la începutul anului 2017, în conformitate cu legislaţia privind securitatea statului. În general, acest măsuri îi vizează pe tunisieni, marocani, algerieni sau albanezi. 

Tags: AllahAlpes-MaritimesCuneofrantaitaliaromaVintimille
Categorii: Diaspora