Francezii au devenit tot mai violenţi în cuplu! Peste 140.000 de persoane au fost victime în 2019

Publicat:

Serviciile de poliţie şi de jandarmerie din Franţa au înregistrat în 2019 o creştere cu 16% a violenţelor conjugale, care au făcut 142.310 victime, a anunţat luni serviciul de statistică al Ministerului de Interne francez, informează AFP, potrivit agerpres.

În jur de 88% dintre aceste victime sunt femei, o proporţie stabilă în raport cu 2018, potrivit acestor cifre ale ministerului, care nu contabilizează omuciderile.


Vezi şi: SpaceX a decolat cu oameni la bord spre Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO

În 2019 146 de femei au fost ucise de partenerul sau fostul lor partener de viaţă, cu 25% mai multe decât în anul precedent, potrivit cifrelor oficiale publicate în august.

Cu toate acestea, creşterea violenţelor conjugale dezvăluie, potrivit Ministerului de Interne francez, “un posibil efect pozitiv” al marii dezbateri asupra violenţelor conjugale, lansată în septembrie 2019, “care le-a putut incita pe victime să depună plângere şi să favorizeze o mai bună receptare de către serviciile de securitate”.

Citeşte şi: Incendiu puternic într-o staţie de metrou din Berlin! Patru oameni au fost răniţi

Printre aceste violenţe, 3% se referă la plângeri pentru viol sau agresiune sexuală, care au fost depuse de 98% dintre femei.
Potrivit anchetelor realizate de Institutul Naţional de Statistică şi Studii Economice al Franţei (INSSE), pentru a completa datele brute ale plângerilor înregistrate, 295.000 de persoane, dintre care 213.000 de femei, declară în medie că au fost victime ale unor violenţe fizice şi/sau sexuale din partea partenerului sau fostului lor partener de viaţă, între 2011-2018.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix continuă să-și crească numărul de abonați și veniturile

Netflix continuă să-și crească numărul de abonați și veniturile Numărul abonaților Netflix a crescut cu 16,5% de la an la an în ultimul trimestru, încă...

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor Acţiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, şi Microsoft au scăzut...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.