Francezii care se întorc de la schi din ţările vecine, OBLIGAŢI să intre în carantină

Publicat:

Guvernul francez are în vedere să instituie o perioadă de izolare de şapte zile pentru francezii care vor merge la schi în străinătate în perioada sărbătorilor de iarnă, cu controale aleatorii la graniţele cu Spania şi Elveţia, a afirmat miercuri prim-ministrul Jean Castex, transmite AFP, potrivit agerpres.

Pentru ‘a-i împiedica pe francezi să meargă să se contamineze în staţiunile’ de schi din ţări vecine precum Elveţia ori Spania, care îşi păstrează staţiunile de schi deschise, ‘vom instaura o carantină’, cu ‘controale aleatorii la frontieră’, a spus Castex la postul BFM TV/RMC.


Citeşte şi: Riadul respinge orice implicare în asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh

Prefecţii departamentelor limitrofe ‘ar putea dispune o izolare de şapte zile’ pentru francezii care vor reveni dintr-o staţiune de schi din Spania sau Elveţia. ‘Concluzia care trebuie trasă este că nu merg în Elveţia’ pentru a schia, a adăugat Castex.

Solicitat să ofere mai multe precizări, el a spus că problema ‘este în mâna prefecţilor’ şi că ‘aceasta nu îi priveşte pe lucrătorii transfrontalieri’.

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat marţi, fără a da detalii, că are în vedere luarea ‘unor măsuri restrictive şi disuasive’ pentru a-i împiedica pe francezi să meargă la schi în străinătate în perioada sărbătorilor de iarnă, când în Franţa instalaţiile pentru practicarea acestui sport vor fi închise.

Citeşte şi: Directorul Frontex se apără în faţa europarlamentarilor

Castex a afirmat miercuri că ar fi preferat să existe ‘o armonizare europeană’ referitoare la staţiunile de schi, dar că, dacă Franţa, Italia şi Germania s-au ‘aliniat’ în privinţa închiderii lor, ‘spaniolii şi elveţienii în acest moment nu se orientează către aceste decizii’.

‘Este dreptul lor, dar eu voi continua să-mi protejez cetăţeni împiedicându-i să plece să se contamineze’, a insistat premierul francez, menţionând că este vorba şi de restabilirea ‘unui principiu de echitate faţă de administratorii staţiunilor de schi franceze’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.