X

Francezii care suferă de autism vor beneficia de unele concesii de la măsurile de autoizolare (Macron)

Francezii care suferă de autism vor beneficia de unele concesii faţă de restul populaţiei de la regulile foarte stricte de autoizolare, a anunţat joi preşedintele Emmanuel Macron, într-un mesaj video transmis de Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, notează dpa, scrie agerpres.

‘Ştiu că nu doriţi decât un singur lucru: să vi se redea viaţa de dinainte’, căci, ‘pentru unii dintre voi, a rămâne închişi în casă este o încercare’ ce ‘poate declanşa uneori o angoasă dificilă pentru voi şi pentru apropiaţii voştri’, a afirmat preşedintele.

Citește și : Parlamentul European face apel la o atenţie deosebită dezinformării online

‘De când a început autoizolarea, pe 16 martie, obiceiurile voastre s-au schimbat şi e posibil să vă simţiţi puţin pierduţi’, a adăugat el. ‘Eraţi obişnuiţi să ieşiţi în natură, să mergeţi în locuri care vă erau dragi sau care vă aduceau linişte, iar, peste noapte, parcul pe care vă plăcea să-l vizitaţi, locul de care eraţi atât de ataşaţi s-a închis’, a continuat el.

Macron a adăugat că, după ‘multă muncă’ pe acest subiect, are ‘veşti bune’ pentru persoanele cu autism: ‘Veţi putea să ieşiţi din casă puţin mai des, cu un formular de declaraţie special adaptat pentru voi’.

El a subliniat că aceste persoane vor trebui să iasă singure sau doar cu un însoţitor, să fie atente să păstreze distanţa faţă de alţi oameni şi să se spele pe mâini cu regularitate.

Citește și : Pandemia de coronavirus a redus prețurile alimentelor pe plan mondial

Tags: autismautoizolareEmmanuel Macron
Categorii: Diaspora