Francezii fac un marş de solidaritate cu migranţii

Publicat:

Un “marş cetăţenesc şi de solidaritate” va porni la 30 aprilie din Ventimiglia, la frontiera franco-italiană, cu destinaţia portul Calais, pentru a pleda “pentru o primire adevărată, împotriva blocării frontierelor şi contra delictului de solidaritate”, a anunţat marţi o asociaţie franceză, informează AFP, potrivit agerpres.

Cu peste 1.400 de kilometri şi 60 de etape, acest marş va lega frontiera franco-italiană şi frontiera franco-britanică pentru a ajunge până la Dover (sud-estul Angliei) cu autobuzul pe 8 iulie şi “probabil Londra”, a declarat François Guennoc, preşedinte al asociaţiei L’Auberge des migrants, într-o conferinţă de presă la Paris.


Citeşte şi: INCENDIU la o sondă ilegală de petrol din Indonezia. Cel puţin 10 oameni au murit

“Între 30 şi 100 de persoane sunt aşteptate în fiecare etapă” cu “momente puternice” în oraşele Marsilia, Lyon sau Paris şi participarea unor personalităţi precum europarlamentarul ecologist Jose Bove şi episcopul francez Jacques Gaillot la punctul de pornire a marşului, a adăugat Guennoc.

Calais este un port în nordul Franţei unde se strâng imigranţii ilegali pentru a ajunge în Marea Britanie.

Prin regiunea Ventimiglia (sud-estul Franţei) au tranzitat în ultimii ani mii de migranţi, în special din ţări africane (Eritreea, Sudan, Etiopia) sau Afganistan, care au debarcat în Italia încercând apoi să ajungă în nordul Europei.

Citeşte şi: UNICEF Grecia, în centrul unui uriaş scandal de corupţie

“Contextul actual nu este încurajator”, a notat Guennoc, după votul deputaţilor francezi în weekend al unei legi controversate asupra imigraţiei şi în timp ce sâmbăta trecută, o sută de militanţi de extremă-dreaptă au blocat o trecere în Alpii francezi folosită de migranţii originari mai ales din Africa de Vest.

Dar ideea este “să arătăm că în Franţa nu sunt doar oameni rasişti”, a adăugat el, promiţând o manifestaţie ”veselă” şi festivă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.