Francezii, îndemnaţi să se deplaseze pe bicicletă după ridicarea restricţiilor

Publicat:

Autorităţile franceze doresc ca cetăţenii să renunţe la maşini şi să facă naveta pe biciclete după ridicarea restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, potrivit unor planuri anunţate joi de guvern, informează Reuters, scrie agerpres.

Iniţiativa, propusă de Ministerul Energiei şi Transporturilor, include construirea unor piste temporare de biciclete şi o subvenţie de 20 de milioane de euro pentru costurile lucrărilor de reparaţii.


Citește și : Bilanţul epidemic a ajuns la 27.967 de morţi în Italia

Planul include totodată o creştere a spaţiile de parcare a bicicletelor, precum şi instructaj pentru a-i determina pe cetăţeni să opteze pentru acest mijloc.

Franţa va relaxa gradual restricţiile începând cu 11 mai după aproape două luni de la adoptarea măsurilor pentru încetinirea pandemiei.

”În timp ce 60% dintre plimbările pe bicicletă din Franţa sunt pe distanţe mai mici de 5 kilometri, săptămânile care urmează reprezintă o oportunitate pentru mulţi francezi, chiar dacă sunt sau nu biciclişti, să aleagă mersul pe bicicletă”, a spus ministrul Elisabeth Borne.

Programul ”stimulente pentru repararea bicicletelor” va oferi până la 50 de euro pentru reparaţii în cadrul unor ateliere mecanice autorizate. Planul va sprijini totodată un program care permite angajatorilor să deconteze până la 400 de euro din costurile călătoriei angajaţilor care fac naveta pe bicicletă.

Parisul are la ora actuală circa 370 de kilometri de piste de bicicletă, iar, odată cu inaugurarea pistelor temporare, se aşteaptă ca întregul circuit să ajungă la 650 de kilometri.

Citește și : Jumătate dintre ţările din Europa şi-au relaxat restricţiile (OMS)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.