Francezii şi germanii sunt cel mai puţin dispuşi să se vaccineze (sondaj)

Publicat:

Francezii şi germanii sunt cel mai puţin dispuşi să se vaccineze împotriva noului coronavirus, relevă un sondaj realizat în ţările G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA), cele mai industrializate din lume, transmite DPA, potrivit agerpres.

Potrivit sondajului realizat de institutul Kantar, 67% dintre germanii intervievaţi au afirmat că sunt dispuşi ‘cu siguranţă’ sau ‘probabil’ să dea curs unei oferte de a fi vaccinaţi, a relatat vineri grupul media german Funke.


Citește și: Lego donează 4 milioane de dolari pentru combaterea rasismului

Dintre toate celelalte ţări, doar Franţa a avut un procent mai scăzut de răspunsuri pozitive, de 58%.

Cei mai dispuşi să se vaccineze s-au arătat britanicii, în proporţie de 78%, şi italienii, în procent de 74%.

În prezent nu există disponibil un vaccin care să fie inoculat populaţiei împotriva noului coronavirus, dar cercetătorii din toată lumea sunt angajaţi într-o cursă pentru a găsi un vaccin candidat viabil.

Conform aceluiaşi sondaj, 10% dintre germani au spus un ‘nu’ hotărât vaccinării, acesta fiind cel mai ridicat procent de respingeri dintre toate statele G7.

Germanii au fost rezervaţi şi în ce priveşte vaccinarea copiilor lor. Doar 64% au spus că şi-ar vaccina ‘cu siguranţă’ sau ‘probabil’ fiii şi fiicele.

Citește și: IBIZAGATE: Heinz-Christian Strache spune că a fost DROGAT!

Din nou, doar Franţa a avut un procent mai mic de răspunsuri pozitive, de 56%.

La polul celălalt s-au aflat Marea Britanie, cu 74%, şi Japonia, cu 73%.

Sondajul a fost realizat pe eşantioane de cel puţin 1.000 de persoane în fiecare ţară, în intervalul 26 mai – 1 iunie, mai precizează Funke. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.