X

Franța: 11 arestări în cadrul unei anchete cu privire la un trafic de droguri

Unsprezece persoane au fost arestate în estul Franţei în cadrul unei anchete cu privire la un trafic de droguri între Spania, Germania, Olanda şi Franţa, a anunţat luni parchetul din Nancy, relatează AFP, potrivit agerpres.

După şase luni de investigaţii, operaţiunea desfăşurată pe 18 iunie, la care au participat 120 de ofiţeri de poliţie şi jandarmi, a condus la inculparea a şapte persoane după reţinerea acestora.

Citește și : Raport OSCE: Opoziţia din Turcia nu a avut condiţii egale pentru campanie electorală

Ele sunt suspectate de apartenenţă la o grupare infracţională la frontiera dintre Franţa şi Germania, în apropiere de Benheim, care a organizat transportul în “cantităţi mari” de stupefiante de la începutul lunii august 2017 până la sfârşitul lunii mai 2018.

Cantităţile de droguri transportate, depozitate în Franţa, ar fi de ordinul a “40 până la 50 de kg de canabis pe săptămână” provenind din Spania şi “între 10 şi 20 de kg de cocaină pe săptămână” provenind din Olanda, a precizat sursa citată.

Citește și : Italia va propune înfiinţarea unor „centre de primire şi de identificare” a migranţilor în sudul Libiei

Unul dintre liderii reţelei, un cetăţean german instalat la Benheim, a supravegheat vânzarea de droguri către clienţi germani din Stuttgart şi Heidelberg.

Tags: frantagermaniajandarmiolandapolitiespaniatrafic de droguri
Categorii: Diaspora