Franța : 20 de cetăţeni străini radicalizaţi au fost expulzaţi în 2017 (Gérard Collomb)

Publicat:

Un număr de 20 de cetăţeni străini radicalizaţi, cu o situaţie reglementată, au fost expulzaţi de pe teritoriul francez în 2017, a declarat sâmbătă ministrul de interne Gérard Collomb, aceasta fiind o cifră ‘care nu a mai fost atinsă înainte’, relatează AFP, potrivit agerpres.

Gérard Collomb a fost intervievat de publicaţia Ouest-France privind expulzările unor străini radicalizaţi, acizaţi din nou de dreapta şi de extrema dreaptă după atacurile jihadiste care s-au soldat cu moartea a patru persoane în sudul ţării pe 23 martie.


Citește și : Rusia : Dmitri Peskov le-a numit PROSTITUATE pe femeile care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală

‘A fost deja cazul!’, a răspuns ministrul pe Twitter sâmbătă, calificând cifra de 20 de expulzări drept ‘record’. El nu a oferit mai multe detalii, în special cetăţenia celor expulzaţi.

În interviul pentru Ouest-France ministrul de interne a estimat, de asemenea, că atacurile de la Trebes şi Carcassonne au fost ‘greu de anticipat’.

Autorul acestor atacuri, Radouane Lakdim, era înregistrat la FSPRT (Fişier cu date pentru prevenirea terorismului şi a radicalizării cu caracter terorist) din noiembrie 2015, însă investigaţiile nu au arătat ‘niciun indiciu care să sugereze că se va trece la fapte’.

Direcţia generală a securităţii interne (DGSI) i-a trimis ministrului în martie o invitaţie pentru un interviu de evaluare: ‘Aceasta dorea să se asigure că Radouane Lakdim nu prezenta semne de radicalizare înainte ca dosarul său să nu fie pus în cele din urmă în standby’, a spus ministrul.

Confruntându-se cu critici din partea opoziţiei care solicită măsuri mai stricte împotriva unor indivizi cu dosare, ministrul Collomb a estimat, de asemenea, imposibilă ‘condamnarea la închisoare a 26.000 de persoane cu dosar sau a celor care ar fi considerate periculoase’.

Citește și : Coreea de Nord va participa la următoarele două ediţii ale Jocurile Olimpice, din Japonia şi China (preşedintele CIO)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.