X

Franța : 20 de cetăţeni străini radicalizaţi au fost expulzaţi în 2017 (Gérard Collomb)

Un număr de 20 de cetăţeni străini radicalizaţi, cu o situaţie reglementată, au fost expulzaţi de pe teritoriul francez în 2017, a declarat sâmbătă ministrul de interne Gérard Collomb, aceasta fiind o cifră ‘care nu a mai fost atinsă înainte’, relatează AFP, potrivit agerpres.

Gérard Collomb a fost intervievat de publicaţia Ouest-France privind expulzările unor străini radicalizaţi, acizaţi din nou de dreapta şi de extrema dreaptă după atacurile jihadiste care s-au soldat cu moartea a patru persoane în sudul ţării pe 23 martie.

Citește și : Rusia : Dmitri Peskov le-a numit PROSTITUATE pe femeile care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală

‘A fost deja cazul!’, a răspuns ministrul pe Twitter sâmbătă, calificând cifra de 20 de expulzări drept ‘record’. El nu a oferit mai multe detalii, în special cetăţenia celor expulzaţi.

În interviul pentru Ouest-France ministrul de interne a estimat, de asemenea, că atacurile de la Trebes şi Carcassonne au fost ‘greu de anticipat’.

Autorul acestor atacuri, Radouane Lakdim, era înregistrat la FSPRT (Fişier cu date pentru prevenirea terorismului şi a radicalizării cu caracter terorist) din noiembrie 2015, însă investigaţiile nu au arătat ‘niciun indiciu care să sugereze că se va trece la fapte’.

Direcţia generală a securităţii interne (DGSI) i-a trimis ministrului în martie o invitaţie pentru un interviu de evaluare: ‘Aceasta dorea să se asigure că Radouane Lakdim nu prezenta semne de radicalizare înainte ca dosarul său să nu fie pus în cele din urmă în standby’, a spus ministrul.

Confruntându-se cu critici din partea opoziţiei care solicită măsuri mai stricte împotriva unor indivizi cu dosare, ministrul Collomb a estimat, de asemenea, imposibilă ‘condamnarea la închisoare a 26.000 de persoane cu dosar sau a celor care ar fi considerate periculoase’.

Citește și : Coreea de Nord va participa la următoarele două ediţii ale Jocurile Olimpice, din Japonia şi China (preşedintele CIO)

Tags: expulzariFSPRTGerard Collombinchisoareradicalizaţiterorism
Categorii: Diaspora