Franţa a depășit pragul de 40 de milioane de persoane vaccinate cu prima doză

Publicat:

Pragul de 40 de milioane de persoane vaccinate cu prima doză a fost depăşit în Franţa, a anunţat luni preşedintele Emmanuel Macron într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare Twitter, informează AFP, potrivit agerpres

”40 de milioane de francezi au primit cel puţin o doză de vaccin, adică aproape 60% din populaţie (mai mult cu 4 milioane în 15 zile)”, a precizat Macron, care în prezent se află în Polinezia Franceză.


Citește și : SUA vor continua raidurile aeriene în sprijinul trupelor afgane dacă talibanii nu-şi opresc ofensiva

”Împreună vom învinge virusul. Continuăm!”, a adăugat şeful statului francez în contextul în care mobilizarea celor care se opun paşaportului sanitar este în creştere pe teritoriul ţării.

Pragul a fost atins la câteva ore după adoptarea în parlament a unui proiect de lege care prevede extinderea controversată a paşaportului sanitar şi a obligativităţii vaccinării pentru personalul de îngrijire, măsuri anunţate de Emmanuel Macron pe 12 iulie pentru a face faţă ”celui de-al patrulea val” al epidemiei, asociat răspândirii variantei Delta.

Este vorba despre aproape 50% (33,2 milioane) care au primit schema de vaccinare completă, potrivit ministrului Sănătăţii.

Prim-ministrul Jean Castex, care a fixat acest obiectiv de 40 de milioane pentru finalul lui iulie, a fixat deja următoarea ţintă, de 50 de milioane de persoane vaccinate cu prima doză, pentru sfârşitul lunii august.

Din Polinezia, Emmanuel Macron a lansat în acest weekend ”un mesaj foarte puternic care îndeamnă fiecare cetăţean să se vaccineze” pentru a se proteja pe sine şi pentru a-i proteja pe ceilalţi. Preşedintele a criticat totodată ”iresponsabilitatea” şi ”egoismul” celor care refuză să se vaccineze, după noi manifestaţii ale opozanţilor desfăşurate sâmbătă.

Citește și : SUA merg în direcția greșită în ce privește COVID-19, avertizează Fauci

Potrivit cifrelor comunicate duminică de Serviciul de sănătate publică din Franţa, situaţia sanitară rămâne stabilă la nivel global în ciuda creşterii accelerate a numărului de cazuri în ultimele aproximativ 15 zile (16.167 noi cazuri înregistrate duminică).

Numărul persoanelor spitalizate în urma infecţiei cu COVID-19 a ajuns la 6.843, cu 92 de noi internări în ultimele 24 de ore, dintre care 886 în secţiile de terapie intensivă. Un număr de 111.644 de decese au fost înregistrate în Franţa de la începutul pandemiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.