X

Franţa a deschis deja 232 de centre de vaccinare împotriva mpox

Franţa a deschis deja 232 de centre de vaccinare împotriva mpox

În Franţa, 232 de centre de vaccinare ”sunt deja deschise” pentru a face faţă unei eventuale epidemii de mpox, a declarat marţi premierul demisionar Gabriel Attal, promiţând în acelaşi timp 100.000 de doze de vaccinuri celor mai afectate ţări, transmite AFP.

“Suntem pregătiţi să facem faţă tuturor scenariilor şi riscurilor”, a scris el pe X.
Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Până în prezent, nicio contaminare cu clada 1, mai mortală şi mai virulentă decât clada 2, nu a fost încă înregistrată în Franţa, potrivit guvernului.

În Europa, Suedia a anunţat că a înregistrat un caz de infectare cu subtipul cladei 1b, care a apărut recent în Africa, iar Franţa se aşteaptă să apară în curând cazuri pe teritoriul său.

“232 de centre de vaccinare sunt deja deschise în toată ţara. Şi multe altele vor fi disponibile”, conform lui Gabriel Attal.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

“Aşa cum a solicitat preşedintele Republicii, Franţa va dona 100.000 de doze de vaccin”, a mai indicat el. “Aceste doze vor fi distribuite prin intermediul Uniunii Europene în regiunile în care virusul circulă puternic”. Aceste donaţii vor “spori efortul european actual cu aproape 50%”.

Tags: frantaMpoxvaccin
Externe