X

Franţa a raportat un prim caz de contaminare cu noua variantă sud-africană a virusului SARS-CoV-2

Ministerul Sănătăţii din Franţa a anunţat joi că a fost detectat un prim caz de contaminare cu varianta virusului SARS-CoV-2 identificată în Africa de Sud, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cazul a fost confirmat miercuri la un bărbat care s-a întors dintr-un sejur în Africa de Sud şi care locuieşte în regiunea estică Haut-Rhin, aproape de graniţa cu Elveţia.

Citește și : Irlanda consolidează prezenţa poliţiei sale la frontiera cu Regatul Unit

Acesta ar fi dezvoltat simptome de COVID-19 la revenirea din Africa de Sud şi s-a testat în Elveţia, testul relevând prezenţa variantei denumite “501.V2”, identificată în ţara africană în octombrie şi care este responsabilă de o mare majoritate a noilor cazuri de acolo.

Bărbatul respectiv, care este vindecat în prezent, s-a izolat la domiciliu imediat după apariţia simptomelor şi nu a fost identificat niciun alt contact cu risc, a asigurat ministerul francez.

La 25 decembrie, autorităţile franceze au identificat un prim caz de contaminare cu varianta nou identificată în Marea Britanie, aminteşte AFP.

Citește și : Navalnîi denunţă noua investigaţie a Administraţiei Putin împotriva sa

Amândouă aceste noi variante ale noului coronavirus ar putea fi mai contagioase, dar nu mai periculoase în sine, menţionează France Presse.

Tags: Africa de Sudcovid-19frantaHaut-Rhinmarea britanieSARS-CoV-2
Categorii: Diaspora