Franţa: Adunarea Naţională a votat un proiect de lege împotriva hărţuirii sexuale în spaţii publice

Publicat:

Adunarea Naţională a Franţei a votat în favoarea unui proiect de lege care va incrimina avansurile nedorite asupra femeilor în locurile publice, scrie Politico, potrivit news.ro .

Legea a fost votată cu 115 voturi în favoare, 29 împotrivă şi 25 de abţineri, conform presei franceze şi urmează să fie dezbătută în Senat.


Citește și : PE anunţă data când îl va audia pe Mark Zuckerberg. Întâlnirea va avea loc cu uşile închise

Propunerea înaintată de ministrul pentru Egalitatea de Gen, Marlene Schiappa, stabileşte o amendă minimă de 90 de euro pentru hărţuirea sexuală sau atitudini sexiste în spaţiile publice.

Vor fi pedepsite gesturile nedorite sau comentariile privind aspectul fizic al altei persoane, fluieratul şi urmărirea unei persoane de la distanţă, printre altele. Este necesar ca un poliţist să fie martor ocular pentru a putea emite o amendă.

Schiappa a recunoscut anterior că legea va fi dificil de implementat dar că va avea un efect puternic de prevenire pentru bărbaţii care fac femeile să se simtă ameninţate în spaţiile publice. „Este important ca legea franceză să specifice clar că este interzisă intimidarea femeilor în public”, a afirmat ea.

De asemenea, proiectul de lege stipulează şi că pedepsele pentru infracţiunile sexuale asupra minorilor vor creşte de la 20 la 30 de ani în închisoare.

Citește și : Ucraina: Doi soldaţi au fost ucişi după ce o şcoală a fost lovită de un obuz în estul țării

Emmanuelle Menard, parlamentar din partea partidului de extremă-dreaptă Frontul Naţional, a criticat proiectul de lege numindu-l „un atac la adresa bărbaţilor”, care doreşte să interzică „un comportament care nu este în niciun fel compatibil cu hărţuirea”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.