Franța: Alexandre Benalla, pus sub acuzare pentru folosirea ilegală a paşaportului diplomatic

Publicat:

Procurorul din Paris a anunţat sâmbătă că a deschis o investigaţie privindu-l pe Alexandre Benalla, un fost membru al echipei de securitate a preşedintelui francez Emmanuel Macron, scrie Politico, scrie news.ro .

Jean-Yves Le Drian, ministrul Afacerilor Externe, a cerut vineri să fie deschisă o investigaţie după ce au apărut informaţii în presă că Benalla, care a fost dat afară în iulie după ce a atacat un protestatar, ar fi folosit un paşaport diplomatic într-o călătorie recentă în Africa.


Citește și : Rebelii din Yemen au început să se retragă din portul Hodeida (ONU)

Procurorul Remy Heitz, care a fost numit de Macron în noiembrie, îl va investiga pe Benalla pentru folosirea nepotrivită a unor documente profesionale şi pentru faptul că a minţit privind faptul că ar lucra în continuare pentru statul francez.

Săptămâna trecută s-a aflat că Benalla s-a întâlnit cu liderul din Ciad cu trei săptămâni înainte ca Macron să viziteze trupele franceze de acolo. Benalla a insistat că a făcut călătoria ca parte dintr-o „delegaţie privind afaceri externe”.

Citește și : Rusia şi Turcia au convenit să îşi „coordoneze” acţiunile pe teren în Siria după retragerea SUA

Însă site-ul de investigaţie Mediapart a dezvăluit joi că Benalla a călătorit în ultimele luni în baza unui paşaport diplomatic eliberat în mai.

Ministerul de Externe a confirmat că a emis două paşapoarte diplomatice pentru Benalla şi că i-a cerut să le returneze după concedierea sa în iulie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.