Franța: Ancheta cu privire la cuplul Fillon a fost închisă

Publicat:

Judecătorii de instrucţie însărcinaţi cu cazul Fillon au închis acest dosar cu privire la presupuse angajări fictive şi l-au trimis procurorului naţional financiar, căruia-i revine sarcina să întocmească rechizitoriul în vederea unei vederea unei eventuale trimiteri în judecată, a anunţat parchetul, scrie Reuters, potrivit News.ro .

Parchetul are la dispoziţie trei luni să redacteze rechzitoriul, iar apoi judecătorii se vor pronunţa asupra ţinerii sau nu a unui proces care să încheie acest caz aflat la originea unor întoarceri spectaculoase de situaţie în campania prezidenţială din 2017.


Citește și : Brexit: Manifestaţie la Londra pentru un nou referendum

Avocaţii, care au fost informaţi de încheierea anchetei, dispun de trei luni pentru a prezenta observaţii judecătorilor, în cazul în care doresc să facă acest lucru.

Fostul premier François Fillon, la acea vreme candidat al dreptei la Palatul Elysée, a fost inculpat în martie 2017 cu privire la o deturnare de fonduri publice, complicitate şi tăinuire de deturnare de fonduri publice, complicitate şi tăinuire de abuz de bunuri sociale şi neîndeplinirea obligaţiilor declarative.

Justiţia, alertată de dezvăluiri ale publicaţiei Le Canard enchaîné, îl suspectează că i-a oferit soţiei sale, Penelope, şi ea inculpată, un loc de muncă fictiv de asistentă parlamentară.

Un om de afaceri care i-a plătit salaiu lui Penelope Fillon, Marc Ladreit de Lacharrière, a ales să pledeze vinovat, fiind de acord să compară printr-o procedură în baza recunoaşterii prealabile a vinei, potrivit unor surse judiciare, care a confirmat astfel o informaţie dezvăluită de Le Monde.

Acest prieten al cuplului Fillon este suspectat că i-a oferit lui Penelope Fillon un loc de muncă fictiv la Revue des Deux Mondes, al cărei proprietar este.

Citește și : Rusia şi China resping acuzaţiile Washingtonului de amestec în alegerile parţiale americane din 6 noiembrie

Ancheta i-a ruinat şansele lui François Fillon de a obţine o victorie în alegerile prezidenţiale, în carea intrat ca favorit înaintea primelor dezvăluiri.

El s-a retras din viaţa politică şi lucrează ca asociat la o societate de administrare de investiţii, Tikehau Capital.

În cazul în care va fi găsit vinovat de deturnare de fonduri publice, el riscă până la zece ani de închisoare şi o amendă de până la un milion de euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.