X

Franţa: Anchetă după ce un rapper a difuzat o înregistrare video cu mesajul “spânzuraţi-i pe albi”

Procuratura din Paris a lansat miercuri o anchetă după ce un cântăreţ de muzică rap puţin cunoscut a difuzat o înregistrare video cu mesajul “spânzuraţi-i pe albi”, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

În clipul ulterior retras de pe YouTube, Nick Conrad – care este de culoare – se plimbă noaptea prin suburbia unui oraş recitând apeluri la uciderea de albi şi a copiilor lor, iar un cor intonează “spânzuraţi-i pe albicioşi”.

Citește și : Trump cere respectarea cu stricteţe a sancţiunilor internaţionale impuse Coreii de Nord

“Guvernul condamnă cu cea mai mare fermitate cuvintele pline de ură şi revoltătoare ale lui @jazzconrad. Cei care le difuzează poartă o grea responsabilitate şi trebuie să reacţionăm cât mai repede”, a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux.

“Condamn pe deplin aceste cuvinte şi aceste atacuri abjecte”, a transmis pe Twitter şi ministrul de interne Gerard Collomb, subliniind că administraţia sa se ocupă de eliminarea respectivului conţinut de pe reţelele sociale.

Gruparea antirasistă Licra a denunţat la rândul său “acest apel rasist la crimă, abject şi incredibil de violent”, în timp ce lidera extremei drepte, Marine Le Pen, a afirmat că incidentul demonstrează că în Franţa există “rasism împotriva albilor”.

Citește și : Mike Pompeo: Un summit Trump-Kim va avea loc după luna octombrie

Tags: Benjamin GriveauxfrantaNick ConradparistwitterYoutube
Categorii: Diaspora