X

Franţa : O anchetă privind organizarea unei petreceri de Sf Silvestru a fost lansată de Parchetul de la Créteil, în urma agresării a doi polițiști

O anchetă a fost lansată în vederea stabilirii condiţiilor organizării unei petreceri neautorizate în noaptea de Sf. Silvestru la Champigny-sur-Marne, în marja căreia au fost agresaţi doi poliţişti, potrivit Parchetului de la Créteil, relatează AFP.

Ancheta a fost deschisă marţi seara, cu privire la ”punerea în pericol a vieţii altuia” şi ”deschiderea către public a unui stabiliment fără autorizaţie”, potrivit parchetului de la Créteil (Val-de-Marne), care a confirmat astfel o informaţie dezvăluită de postul FranceInfo, conform news.ro .

Proprietarul hangarului în care s-a desfăşurat petrecerea a fost audiat marţi seara de anchetatori de la Comisariatul din Champigny-sur-Marne, însărcinat cu ancheta.

Citește și : Încasările obţinute pe Broadway au stabilit un nou record în 2017, depășind pragul de 1,6 miliarde de dolari

”El a dat asigurări că a închiriat sala unei biserici evanghelice”, a precizat aceeaşi sursă.

Organizatorii seratei nu au fost încă identificaţi în mod oficial.

Ancheta cu privire la agresarea a doi poliţişti, în care nu a fost încă reţinută vreo persoană, a fost încredinţată Siguranţei teritoriale.

Christian Fautré, un viceprimar de la Champigny-sur-Marne, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că serata privată, organizată într-un hangar sotuat într-o zonă industrială, nu a fost autorizată de primărie şi nici de prefectură.

”Este un local cu activitate economică, nu este înregistrat ca putând primi public”, a declarat el, denunţând organizarea ”deplorabilă” a seratei, care a degenerat şi a condus la baterea a doi poliţişti.

Unui căpitan de poliţie, căruia i s-a spart nasul, şi unui jandarm de pace, trântit la pământ şi lovit, prezentând contuzii la nivelul feţei, li s-au recomandat zece şi, respectiv, şapte zole de incapacitate totală de muncă.

Tags: anchetaChampignyChampigny-sur-MarnefrantapetrecerepolitistiSf Silvestru
Categorii: Știrile zilei