X

Franța anchetează creșterea halucinantă a prețurilor la anumite produse sanitare

Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, a demarat marţi o anchetă oficială care vizează o prezumtivă creştere frauduloasă a preţurilor din magazinele franceze la gelurile dezinfectante în contextul epidemiei cauzate de noul tip de coronavirus, informează DPA, potrivit agerpres.

Ministrul francez a dezvăluit pe Twitter că a fost informat în legătură cu faptul că preţurile la gelurile pentru dezinfectarea mâinilor s-au dublat sau chiar triplat în anumite magazine şi pe anumite site-uri de vânzări online.

Citește și: Serviciile de securitate americane se tem de actorii străini: ‘Pot influența alegerile din SUA!’

Autorităţile recomandă spălarea frecventă a mâinilor ca măsură de protecţie împotriva noului tip de coronavirus, descoperit în China la sfârşitul lunii decembrie şi care a infectat peste 190 de persoane în Franţa, din care trei au murit.

“Chiar şi cea mai mică acţiune care face speculă pe seama coronavirusului va fi considerată inacceptabilă”, a avertizat Bruno Le Maire.

Citește și: Inculpat pentru corupție, Netanyahu a câștigat alegerile din Israel: ‘Cea mai mare victorie din viaţă’

Ministrul francez a mai spus că a redactat o propunere de proiect legislativ care să reglementeze preţurile pentru gelurile şi măştile sanitare, ce ar putea fi implementată imediat dacă se va dovedi că astfel de cazuri de speculă s-au generalizat pe teritoriul Franţei.

Tags: Bruno Le Mairecoronavirusfrantageluri dezinfectantepreţuri
Categorii: Diaspora