Franţa anunţă câţi migranţi primeşte de pe vasele nedorite de nimeni

Publicat:

Franţa va găzdui circa 80 de refugiaţi de pe nava umanitară Aquarius şi 52 de pe Lifeline, a declarat marţi Pascal Brice, directorul Oficiului francez pentru protecţia refugiaţilor şi apatrizilor (Ofpra), relatează AFP, potrivit agerpres.

Majoritatea refugiaţilor sunt, în ambele cazuri, proveniţi din “Eritreea şi Sudan” şi îndeplinesc criteriile de azil, a declarat Pascal Brice. Ei urmează să ajungă “rapid” în Franţa unde în scurt timp vor primi statutul de refugiaţi.


Citeşte şi: În ciuda procedurii de infringement, Polonia nu renunţă la reforma judiciară (AFP)

Criticată pentru că nu s-a oferit să-şi deschidă porturile pentru navele aflate în primejdie, în baza regulii privind Dreptul maritim care prevede ca acestea să acosteze în portul cel mai apropiat, Franţa şi-a luat angajamentul de a găzdui o parte dintre aceşti migranţi eligibili pentru statutul de refugiat.

În cazul navei Aquarius, care a acostat pe 17 iunie la Valencia (Spania) cu 630 de migranţi la bord după ce Italia şi-a închis porturile, “noi am discutat cu 135 de persoane şi în jur de 80 vor putea beneficia de protecţia Franţei”, a spus Brice.

În Malta, unde Ofpra şi-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute misiunea de a se întâlni cu migranţii de pe Lifeline, navă care a ancorat pe 27 iunie în portul Valletta cu peste 230 de migranţi la bord, “52 de persoane vor fi protejate”, a adăugat el.

Citeşte şi:  Japonia cumpără de la americani două radare ultraperformante

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.