Franța: Aprobarea unui proiect de lege împotriva discursului urii pe internet

Publicat:

Adunarea Naţională din Franţa a adoptat marţi, cu o largă majoritate, o propunere legislativă prin care platformele online vor fi obligate să şteargă postările care instigă la ură, relatează DPA, potrivit agerpres.

Urmând exemplul Germaniei, proiectul de lege din Franţa prevede că reţelele de socializare trebuie să elimine postările ofensatoare în 24 de ore de la momentul în care le sunt sesizate.


Citește și : Ministrul britanic de externe denunţă afirmaţiile ‘lipsite de respect şi greşite’ ale lui Donald Trump

Adunarea Naţională a aprobat proiectul cu 434 de voturi pentru şi 33 împotrivă.

Începând din octombrie 2017, site-urile din Germania trebuie să elimine postările care conţin în mod clar un discurs ce îndeamnă la ură în interval de 24 de ore sau în interval de o săptămână în cazurile mai puţin evidente, pentru a evita amenzile, care pot ajunge şi la milioane de euro.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat recent o astfel de propunere, spunând că este eficientă, însă proiectul de lege nu a scăpat de critici.

Apărătorii libertăţii cuvântului spun că legea ar putea determina unele site-uri să fie mult prea precaute şi să şteargă postările controversate care nu conţin neapărat un discurs al urii.

Proiectul de lege din Franţa le cere site-urilor să coopereze cu instanţele, cu un parchet public separat care va fi creat pentru a se ocupa de discursul urii.

Citește și : Statele occidentale au suspiciuni că Siria încălcă o interdicţie privind armele chimice (OIAC)

La sfârşitul lunii trecute, Facebook a fost de acord să împărtăşească instanţelor franceze adrese de IP legate de anumite postări ofensatoare, pentru a-i găsi pe presupuşii vinovaţi.

Propunerea intenţionează de asemenea să simplifice căile prin care utilizatorii pot raporta cazurile de discurs al urii.

Amenda pentru nerezolvarea unor astfel de plângeri poate ajunge până la 4% din veniturile mondiale ale companiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.