Franţa ar putea începe miercuri vaccinarea împotriva COVID-19 a tuturor copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani

Publicat:

Franţa va începe de miercuri vaccinarea împotriva COVID-19 a tuturor copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, ‘dacă totul va merge bine’, a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii, Olivier Véran, transmite AFP, potrivit agerpres.   

În paralel, obligaţia de vaccinare va fi întărită pentru personalul de îngrijire şi pompieri, pentru care doza booster va fi obligatorie începând din 30 ianuarie, a afirmat ministrul la postul public de radio France Inter, precizând că există ‘mai multe focare spitaliceşti cu varianta Omicron, mai ales în regiunea pariziană’.


Citește și : Rusia vrea negocieri de securitate rapide şi o nouă convorbire între Putin şi Biden

‘Vrem ca francezii să se vaccineze’, a subliniat el, la o zi după anunţul guvernului că paşaportul sanitar va deveni în Franţa la începutul lui 2022 un ‘paşaport de vaccinare’ activ doar cu schema completă de vaccinare, nu şi cu un simplu test negativ la coronavirus.

Potrivit autorităţilor, 76,2% dintre locuitori sunt vaccinaţi.

Comitetul consultativ naţional de etică a dat vineri aviz favorabil pentru vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani, o grupă de vârstă care nu este vizată nici de paşaportul sanitar, nici de viitorul paşaport de vaccinare, necesar de la vârsta de 12 ani.

Celelalte două instanţe chemate să se pronunţe o vor face până miercuri, după analizarea mai ales a datelor americane ‘din viaţa reală, bazate pe vaccinarea cu doza booster a 2 milioane de copii americani’, a indicat ministrul.

‘Dacă totul va merge bine, pe 22 după-amiaza vom demara vaccinarea copiilor în centre adaptate pentru ei’, a explicat Oliver
Véran.

Întrebat despre întârzierea faţă de alte ţări, ministrul a răspuns că ‘Franţa este o ţară care se îndoieşte, mai mult decât anumite ţări, Spania spre exemplu’.

‘Prin urmare, prefer o demarare în securitate, în transparenţă, iar ca aceste câteva zile de latenţă înainte de a-i vaccina pe cei mici să le putem folosi pentru a vaccina copiii care sunt la risc să facă forme grave (…). De la debutul vaccinării, peste 20.000 de copii între 5 şi 11 ani au fost vaccinaţi deja pentru că erau la risc’, a menţionat el.

Citește și : NATO respinge solicitarea Rusiei de a renunţa la aderarea Ucrainei

Potrivit AFP, vaccinarea copiilor este controversată dat fiind că formele grave de COVID-19 sunt extrem de rare la această grupă de vârstă, în timp ce vaccinurile pot avea efecte secundare cardiace, rare şi ele.

După cum se arată în strategia guvernului, interesul vaccinării copiilor este în mod esenţial colectiv, pentru a evita ca aceştia, care adesea prezintă doar forme uşoare de boală, să devină vectorii principali ai epidemiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.