X

Franţa ar putea reveni la o viaţă normală până la vară sau până la toamnă, apreciază şeful campaniei de vaccinare

Şeful campaniei de vaccinare din Franţa, Alain Fischer, a declarat, luni, că se aşteaptă ca ţara să revină la un fel de condiţii de viaţă “normale” până la vară sau până la toamnă, datorită unei campanii susţinute de vaccinare anti-COVID-19, relatează Reuters, potrivit agerpres

Expertul a declarat pentru televiziunea franceză BFM că armata va fi angrenată în planurile de accelerare a campaniei de vaccinare şi că Franţa este încă în măsură să respecte obiectivele de vaccinare în pofida eşecurilor înregistrate cu vaccinul AstraZeneca.

Citește și : BoJo îi avertizează pe britanici: ‘Al treilea val’ de coronavirus ar putea ajunge și în UK!

“Va dura ceva timp pentru ca viaţa să revină la normal”, a spus el. În privinţa persoanelor mai vulnerabile, ar trebui să fim aproape gata cu campania de vaccinare până în luna mai. Însă o revenire la normalitate se va produce în vară sau chiar în toamnă, a afirmat Alain Fischer.

În Franţa, 6.191. 666 de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 de la începutul campaniei, reprezentând 9,2% din totalul populaţiei şi 11,8% din populaţia adultă, potrivit datelor furnizate duminică de Ministerul Sănătăţii.

Aproape o treime dintre francezi au intrat, de sâmbătă, într-o perioadă de lockdown de o lună, mulţi dintre aceştia exprimând oboseală şi confuzie cu privire la ultima serie de restricţii menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Citește și : Mai marii Lituaniei s-au vaccinat toți cu AstraZeneca

Tags: AstraZenecacovid-19frantalockdown
Categorii: Diaspora