X

Franţa aşteaptă un posibil val 4 al pandemiei în septembrie sau octombrie

Franţa se va confrunta probabil cu cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19 în toamna acestui an, din cauza creşterii numărului de infectări provocate de varianta Delta a noului coronavirus, depistată iniţial în India, a declarat miercuri principalul consilier ştiinţific al Guvernului de la Paris, profesorul Jean-Francois Delfraissy, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Totuşi, consideră profesorul Delfraissy, implementarea campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea contribui la atenuarea efectelor următorului val al pandemiei, despre care experţii medicali afirmă că ar putea să se producă în Franţa în septembrie sau octombrie.

Citește și: Mai mulți înalți oficiali de la Phenian au fost DEMIȘI după un ‘incident grav’ legat de COVID-19

“Cred că vom avea cel de-al patrulea val, dar acesta va fi mult mai moderat decât precedentele trei valuri, deoarece nivelul de vaccinare va fi diferit în comparaţie cu cele din timpul valurilor precedente”, a declarat Jean-Francois Delfraissy pentru postul radiofonic France Info.

Epidemiologul francez Arnaud Fontanet, care consiliază şi el Guvernul francez în chestiuni ştiinţifice, a declarat miercuri pentru BFM TV că se aşteaptă ca numărul de cazuri de COVID-19 să crească din nou în Franţa în septembrie sau în octombrie.

Citește și: Germania și-a retras în totalitate trupele din Afganistan

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat la începutul acestei săptămâni că varianta Delta, a cărei răspândire rapidă în lumea întreagă a determinat mai multe ţări să impună din nou restricţii în privinţa călătoriilor, reprezintă de acum 20% din totalul cazurilor de COVID-19 diagnosticate în Franţa.

Tags: Arnaud Fontanetcoronaviruscovid-19frantaJean-François DelfraissyOlivier Véranparis
Categorii: Externe