Franța: Bărbatul care a luat doi ostatici la Paris a fost arestat; persoanele sechestrate au fost eliberate

Publicat:

 

Un bărbat de 26 de ani, care a sechestrat marţi două persoane, timp de patru ore, într-un imobil din centrul Parisului, pentru motivaţii “încă neclare”, a fost arestat de forţele de ordine, care au eliberat ostaticii nevătămaţi, transmite AFP, potrivit agerpres.


Puţin înainte de ora locală 20,00, poliţiştii au luat cu asalt un imobil situat pe o stradă animată din arondismentul 10, unde respectivul bărbat reţinea ostaticii de la ora 16,00. Născut în Maroc, individul nu figurează în evidenţele specializate, inclusiv în cele privind radicalizarea islamistă, conform unor surse apropiate dosarului.

Citește și : George H.W. Bush, cel mai longeviv fost preşedinte american

Bărbatul a fost “uşor rănit” în timpul reţinerii, parchetul din Paris deschizând pe numele său o anchetă pentru răpire şi sechestrare, violenţe cu arma, posesie de armă, ameninţare şi tentativă de omor.

Intrând în spaţiul unei companii unde erau sechestrate persoanele, poliţiştii au detectat prezenţa benzinei şi nu au utilizat armele, potrivit unei surse din anchetă.

Atacatorul ţinea un cuţit la gâtul unui ostatic, care era stropit cu benzină, iar forţele de ordine au reuşit să preia controlul fără ca ostaticul să fie rănit, conform sursei menţionate.

Citește și : Macron denunță ‘cinismul şi iresponsabilitatea guvernului italian’ în cazul navei cu migranţi Aquarius

 

Un bărbat a reuşit să scape înainte ca poliţia să sosească la faţa locului, fiind uşor rănit, a precizat pentru AFP o sursă din poliţie. Autorul luării de ostatici a rămas înăuntru cu alte două persoane.

“Ar putea fi vorba de un dezechilibrat cu motivaţii încă neclare”, el vorbind nu foarte inteligibil despre ambasada Iranului şi mai apoi de guvern, adaugă AFP, citând mai multe surse din poliţie.

Franţa se află sub o constantă ameninţare teroristă de la debutul unui val de atentate jihadiste în 2015. Luna trecută, un francez de 20 de ani născut în Cecenia a atacat la Paris cu cuţitul oameni pe stradă, ucigând un bărbat, un atac revendicat de gruparea Stat Islamic.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.