Franța cere Iranului să renunţe la tirurile cu rachete

Publicat:

Franţa a solicitat vineri Iranului să renunţe la tirurile cu rachete prevăzute în cadrul programului spaţial iranian, estimând că acestea încalcă o rezoluţie a ONU, potrivit France Presse, scrie agerpres.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe francez cere Teheranului să “înceteze imediat orice activitate legată de rachetele balistice concepute să poată transporta arme nucleare, inclusiv tiruri utilizând tehnologia rachetelor balistice”.


Citește și : Trump anunță modificări în acordarea de vize H-1B

“Franţa aminteşte că programul balistic iranian contravine Rezoluţiei 2231 (2015) a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite”, adaugă MAE francez.

Washingtonul a lansat un apel similar la 3 ianuarie, calificând preconizatele tiruri cu rachete ale Teheranului drept “provocatoare” şi a ameninţat să înăsprească şi mai mult sancţiunile economice la adresa Iranului.

Ministrul adjunct al apărării iranian, Ghassem Taghizadeh, a anunţat la 29 noiembrie că Iranul va lansa “în următoarele luni trei sateliţi în spaţiu”. “Aceşti sateliţi au fost construiţi pe baza know-how-ului local şi vor fi amplasaţi la diferite altitudini”, a spus el, potrivit agenţiei de presă semioficiale Isna.

Potrivit Parisului şi Washingtonului, tehnologia utilizată pentru astfel de lansări este aproape identică cu cea folosită pentru fabricarea rachetelor balistice, notează AFP.

Citește și : SUA pun la cale un summit pentru combaterea influenței Iranului în Orientul Mijlociu

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentul din Irak vrea să dea o lege care permite căsătoria fetelor de la 9 ani

Parlamentul din Irak vrea să dea o lege care permite căsătoria fetelor de la 9 ani Un proiect de lege care ar permite căsătoria fetelor...

Aportul ONU la activitatea Hamasului (editorial WSJ)

Aportul ONU la activitatea Hamasului UNRWA a recunoscut în sfârșit că angajații ei au participat la pogromul din 7 octombrie. ONU recunoaște în sfârșit, într-un mod...

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România La alegerile parlamentare și prezidențiale din acest an din România,...

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.