Franţa cere UE să adopte măsuri împotriva Turciei la viitorul summit al Consiliului European

Publicat:

Franţa a lansat un apel către liderii ţărilor membre ale Uniunii Europene să adopte măsuri împotriva Turciei, după ce preşedintele turc Tayyip Erdogan l-a atacat dur pe omologul său francez Emmanuel Macron, punându-i la îndoială “sănătatea mintală” şi i-a chemat pe turci să boicoteze produsele franţuzeşti, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Franţa este unită şi Europa este unită”, a proclamat ministrul francez pentru comerţul exterior Franck Riester, vorbind în parlamentul francez.


Citește și : Michael Bloomberg bagă o avere în ultima săptămână de campanie a lui Joe Biden

“La următorul Consiliu European, Uniunea Europeană va trebui să ia decizii care să-i permită să întărească raportul de forţe cu Turcia pentru a-şi apăra mai bine interesele şi valorile europene”, a spus ministrul francez, fără să ofere mai multe detalii.

Relaţiile între Franţa şi Turcia, ambele ţări membre NATO, s-au tensionat puternic încă de anul trecut, în special din cauza sprijinului francez acordat miliţiilor kurde siriene şi a dezacordurilor cu privire la Libia şi Mediterana orientală.

Dar rareori raporturile dintre cele două ţări au cunoscut o astfel de criză în ultimele decenii: după ce Erdogan a pus la îndoială “sănătatea mintală” a preşedintelui francez Emmanuel Macron, Franţa şi-a rechemat sâmbătă ambasadorul de la Ankara, notează AFP.

Citește și : Angela Merkel deplânge indisciplina germanilor în faţa pandemiei

Liderul turc şi-a reînnoit luni atacurile personale, acuzându-l pe Macron că duce o “campanie a urii” împotriva musulmanilor din cauza sprijinului său faţă de caricaturile cu profetul Mahomed, a cărui reprezentare este interzisă în Islam.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.