Franţa a cerut Rusiei ‘să înceteze atacurile inacceptabile’ în Siria

Publicat:

Franţa a cerut marţi Rusiei, aliat al regimului de la Damasc, ‘să înceteze atacurile inacceptabile’ în Siria, după uciderea a peste 60 de persoane în raiduri aeriene într-o piaţă dintr-o localitate controlată de rebeli, relatează agerpres .

‘Cerem aliaţilor regimului de la Damasc să depună toate eforturile pentru a opri aceste atacuri inacceptabile şi să ajungă la o încetare definitivă a ostilităţilor’, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe francez, Agnes Romatet-Espagne.


Oraşul Atareb, situat în vestul provinciei Alep şi controlat de diferite grupări rebele, a fost luni ţinta a trei atacuri aeriene care s-au soldat cu 61 de morţi, în principal civili, potrivit unui nou bilanţ al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) publicat marţi.

Citiți și : Grecia : Refugiaţii din tabăra Moria riscă să se confrunte cu o ‘catastrofă umanitară’

ONG-ul, care dispune de o vastă reţea de corespondenţi în Siria, nu a fost în măsură să precizeze dacă aceste atacuri aeriene au fost efectuate de avioane ale regimului preşedintelui Bashar al-Assad sau ale aliatului său rus.

Parisul a solicitat încă o dată ‘livrarea sigură, completă, necondiţionată şi neîngrădită a ajutorului umanitar în zonele controlate de rebeli unde este necesar, considerând că livrările recente sunt în mod evident inadecvate’, menţionează OSDO.

Un convoi care transporta ajutoare pentru 21.000 de persoane a intrat duminică într-un oraş din Ghouta Orientală, o zonă controlată de rebeli situată în apropiere de Damasc şi unde aproximativ 400.000 de oameni se confruntă cu o gravă penurie de alimente şi medicamente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Împușcat de iubitul fiicei sale. Un bărbat din Trușeni a văzut moartea cu ochii

Împușcat de iubitul fiicei sale. Un bărbat din Trușeni a văzut moartea cu ochii Un bărbat din comuna Trușeni a ajuns la spital după ce...

CSP a numit în funcție cinci procurori

CSP a numit în funcție cinci procurori Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a acceptat să numească în funcție cinci candidați la funcția de procuror, cu...

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național Pentru ca procesul de modernizare și reabilitare a drumurilor să...

VIDEO Diana Șoșoacă în Parlamentul European: satane, icoane și sfințirea birourilor 

VIDEO Diana Șoșoacă în Parlamentul European: satane, icoane și sfințirea birourilor Prezentă la ședința de constituire a noului Parlament European, Diana Șoșoacă, îmbrăcată în costum...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.