X

Franţa a cerut Rusiei ‘să înceteze atacurile inacceptabile’ în Siria

Franţa a cerut marţi Rusiei, aliat al regimului de la Damasc, ‘să înceteze atacurile inacceptabile’ în Siria, după uciderea a peste 60 de persoane în raiduri aeriene într-o piaţă dintr-o localitate controlată de rebeli, relatează agerpres .

‘Cerem aliaţilor regimului de la Damasc să depună toate eforturile pentru a opri aceste atacuri inacceptabile şi să ajungă la o încetare definitivă a ostilităţilor’, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe francez, Agnes Romatet-Espagne.

Oraşul Atareb, situat în vestul provinciei Alep şi controlat de diferite grupări rebele, a fost luni ţinta a trei atacuri aeriene care s-au soldat cu 61 de morţi, în principal civili, potrivit unui nou bilanţ al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) publicat marţi.

Citiți și : Grecia : Refugiaţii din tabăra Moria riscă să se confrunte cu o ‘catastrofă umanitară’

ONG-ul, care dispune de o vastă reţea de corespondenţi în Siria, nu a fost în măsură să precizeze dacă aceste atacuri aeriene au fost efectuate de avioane ale regimului preşedintelui Bashar al-Assad sau ale aliatului său rus.

Parisul a solicitat încă o dată ‘livrarea sigură, completă, necondiţionată şi neîngrădită a ajutorului umanitar în zonele controlate de rebeli unde este necesar, considerând că livrările recente sunt în mod evident inadecvate’, menţionează OSDO.

Un convoi care transporta ajutoare pentru 21.000 de persoane a intrat duminică într-un oraş din Ghouta Orientală, o zonă controlată de rebeli situată în apropiere de Damasc şi unde aproximativ 400.000 de oameni se confruntă cu o gravă penurie de alimente şi medicamente.

Tags: Agnes Romatet-Espagnedamascfrantaraiduri aerieneRusiei
Categorii: Știrile zilei