X

Franța : Cinci suspecţi au fost reţinuţi într-o operaţiune antiteroristă

Patru bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi marţi în regiunea oraşului francez Grenoble, în cadrul unei operaţiuni vizând o reţea de susţinere financiară a unei filiere jihadiste irakiano-siriene, au declarat surse apropiate dosarului şi surse judiciare pentru AFP.

Cei cinci suspecţi au fost plasaţi în arest preventiv de către Subdirecţia antitero (Sdat) a Poliţiei Judiciare, a declarat sursa apropiată dosarului, confirmând o informaţie dezvăluită de Le Parisien, conform news.ro .

Citește și : Trump despre Pompeo : ‘Avem acelaşi mod de a gândi’

Operaţiunea, efectuată în baza unui mandat de la o Comisie rogatorie a unui judecător de instrucţie parizian, vizează să precizeze legăturile lor financiare cu ”doi bărbaţi plecaţi în zona irakiano-siriană”, a precizat sursa judiciară.

Cei patru suspecţi au vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, iar femeie 53 de ani. Trei dintre cei cinci sunt originari din regiunea oraşului Grenoble, potrivit sursei judiciare.

Cei doi bărbaţi cu care sunt suspectaţi că se află în legătură se află în continuare în zona irakiano-siriană, a precizat aceeaşi sursă.

Potrivit Guvernului francez, aproximativ 1.700 de francezi au plecat în zone jihadiste irakiano-siriene din 2014.

Procurorul Parisului François Molins declara la 22 ianuarie că ”676 de francezi, inclusiv 295 de femei, se află în zona” Irakului şi Siriei.

Citește și : Siria : Zeci de civili, evacuaţi din Ghouta de Est

Tags: frantaIrakpolitiesiriasusţinere financiarăterorism
Categorii: Diaspora