Franţa comemorează victimele atentatelor din 2015. Preşedintele Macron a participat la ceremonii – FOTO/VIDEO

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron împreună cu soţia sa Brigitte au luat parte luni, pe Stade de France, la o serie de acţiuni de omagiere a victimelor atentatelor din 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi în Paris şi în suburbiile capitalei, informează AFP, conform agerpres.

La festivităţi a asistat între alţii şi fostul preşedinte Francois Hollande.


Stade de France, situat în nordul capitalei franceze, a fost primul dintre cele şase locuri lovite de atacatorii din cele trei comandouri jihadiste în cele mai sângeroase atentate teroriste pe care le-a cunoscut Franţa, soldate cu sute de victime şi care au traumatizat întreaga ţară.

Citeşte şi: Alertă pe mare. Un feribot a fost evacuat după ce a luat foc în apropiere de Mallorca

Emmanuel Macron a depus o coroană în faţa plăcii comemorative de la stadion, în cadrul unei ceremonii de omagiere desfăşurate în tăcere, în prezenţa familiilor victimelor.

Apoi, a fost ţinut un minut de reculegere, în prezenţa ministrului de interne Gerard Collomb şi al justiţiei, Nicole Belloubet, precum şi a preşedinţilor Senatului, Gerard Larcher, şi al Adunării Naţionale, Francois de Rugy. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a asistat la rândul său la ceremonii.

Şeful statului francez şi soţia sa au dat mâna cu membri prezenţi ai familiilor victimelor, înainte de a urca în maşină pentru a se îndrepta spre restaurantele şi barurile pariziene care au fost ţinte ale celorlalte atacuri din 13 noiembrie 2015 şi unde au fost organizate de asemenea festivităţi de comemorare: Le Carillon, Le Petit Cambodge, La Bonne Biere, Le Comptoir Voltaire, la Belle Equipe.

Ceremoniile urmează să se încheie în faţa sălii de concerte Bataclan, unde a avut loc cel mai sângeros masacru al serii de atunci, soldat cu 90 de morţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.