Franţa consideră că ”nimic nu pare să justifice folosirea forţei de către Rusia” în strâmtoarea Kerci

Publicat:

Franţa a deplâns luni folosirea forţei de către grănicerii ruşi împotriva a trei nave ucrainene în strâmtoarea Kerci, estimând că ”nimic nu pare s-o justifice”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”Ţinând cont de cunoaşterea de către noi a faptelor în această etapă, nimic nu pare să justifice folosirea forţei de către Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Externe, în ajunul unei vizite la Paris a şefului diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.


Citește și : Poroşenko decretează legea marţială în Ucraina

Grănicerii ruşi au tras duminică asupra vapoarelor pentru a le intercepta. Circa douăzeci de marinari ucraineni au fost luaţi prizonieri, unii dintre ei fiind răniţi.

Parisul i-a cerut ”Rusiei să-i elibereze în cel mai scurt timp pe marinarii ucraineni reţinuţi şi să înapoieze navele confiscate”.

”Această situaţie este consecinţa directă a anexării Crimeii de către Rusia în martie 2014, încălcând dreptul internaţional”, a estimat Quai d’Orsay. Rusia trebuie ”să respecte libertatea de trecere prin strâmtoarea Kerci, precum şi navigaţia în Marea Azov”, a adăugat MAE francez.

Marea Azov este o mică mare internă situată la nord de Marea Neagră şi pe care o împart Rusia şi Ucraina.

Consiliul de Securitate al ONU va avea luni o reuniune de urgenţă cerută de Ucraina şi Rusia pe tema incidentului fără precedent legat de Marea Azov.

Citește și : O fundaţie a lui Soros anunţă încetarea activităţilor în Turcia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.