Franţa consolidează legea privind protecţia minorilor

Publicat:

Deputaţii francezi au votat în unanimitate, luni noaptea, în primă lectură, un text care consolidează protecţia minorilor în faţa violenţelor sexuale, transmite agenţia France Presse, potrivit agerpres.

Membrii Adunării Naţionale (camera inferioară a legislativului francez) au fixat la 15 ani vârsta sub care se consideră că un minor nu are capacitatea de consimţământ pentru un act sexual cu un adult, prag adus la 18 ani în caz de incest.


Citeşte şi: Deb Haaland, prima persoană amerindiană la conducerea Internelor din SUA – Black News

Pedeapsa prevăzută este de 20 de ani de închisoare pentru viol, fie el incestuos sau nu.

Textul a fost adoptat la puţin timp după miezul nopţii cu 67 de voturi pentru şi niciun vot împotrivă. Propunerea legislativă va merge acum în Senat. Adoptarea sa definitivă este prevăzută pentru primăvara acestui an.

”Astfel, niciun adult nu se va putea prevala de consimţământul minorului” sub această vârstă (15 ani, n.red.), a declarat ministrul justiţiei Eric Dupond-Moretti. Mesajul acestuia este clar: ”Nu vă atingeţi de copii”, continuă AFP.

Propunerea de lege doreşte să evite incriminarea legăturilor legitime între adolescenţă şi debutul vieţii adulte.

Citeşte şi: ONU: ‘Cel puţin 138 de protestatari paşnici’ au fost ucişi în Myanmar – Black News

O clauză, supranumită ‘Romeo şi Julieta’, prevede de asemenea că sancţiunile nu se aplică decât dacă ”diferenţa de vârstă între major şi minor (mai mic de 15 ani, n.red.) este de cel puţin cinci ani”.

Incriminarea ”iubirii adolescentine” legitime ”ar fi o nebunie”, a estimat raportoarea Alexandra Louis, membră a LREM, partid aflat la guvernare. Această clauză nu se aplică totuşi dacă este comis efectiv un viol sau o agresiune. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.