Franţa va creşte de patru ori numărul albanezilor ajutaţi să se întoarcă în Albania

Publicat:

Franţa va creşte de patru ori în acest an numărul albanezilor ajutaţi să se întoarcă în Albania, care se situa în 2016 pe primul loc pe lista cu ţările de origine ale solicitanţilor de azil în Hexagon, a indicat marţi Biroul francez privind imigraţia şi integrarea (OFII), relatează agerpres .

Pe 22 noiembrie, 1.329 de albanezi au acceptat suma de 300 de euro propusă pentru a se întoarce în ţara lor. ”Vom depăşi numărul de 1.500 de persoane care se întorc de bunăvoie în 2017”, faţă de 362 în 2016, a declarat pentru AFP directorul general al OFII, Didier Leschi.


O cursă aeriană specială către Tirana va fi organizată din Lyon (sud-est) miercuri, cu 134 de albanezi care vor să plece de bunăvoie. Este cel mai important grup organizat de OFII în acest an, dintr-un total de 271.

Citește și : Secretarul de stat american Rex Tillerson a cerut negocieri rapide privind Brexit

Franţa caută să promoveze măsurile de întoarcere cu acordarea unui ajutor, mai puţin costisitoare, dar denunţate de către organizaţii neguvernamentale, care le consideră expulzări mascate.

Albania, candidată la aderarea la UE şi considerată drept ”ţară de origine sigură”, s-a aflat anul trecut pe primul loc al listei cu ţările de origine ale solicitanţilor de azil în Franţa, cu 7.432 de dosare (inclusiv minori), adică dublu într-un an, potrivit Biroului francez pentru protecţia refugiaţilor şi apatrizilor (OFPRA).

Tendinţa ar urma să crească, deoarece ministrul francez de interne, Gerard Collomb, vorbea la sfârşitul lui octombrie despre o ”creştere absolut exponenţială”, precizând că, în primul semestru, au fost deja înregistrate 4.200 de cereri ale unor cetăţeni albanezi. Aceştia ocupă 20% din locurile de cazare din ansamblul structurilor de azil.

La sfârşitul lunii iulie, Tirana a prezentat Franţei ”un plan de acţiuni” ce vizează obţinerea, în decurs de trei luni, de ”rezultate concrete” în privinţa acestei imigraţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.