X

Franţa critică Libanul pentru că nu a reuşit formarea unui nou guvern

Preşedinţia Franţei a exprimat “regret”, miercuri, că liderii politici din Liban nu au respectat angajamentul politic de a forma rapid un nou guvern, în pofida gravei crizei economice şi politice, informează mediafax.

Franţa “regretă” că liderii politici libanezi nu au respectat angajamentul asumat în timpul vizitei preşedintelui Emmanuel Macron de a forma un guvern “în cel mult 15 zile”, a comunicat Palatul Elysée, conform cotidianului Le Figaro.

Citește și : Fumul degajat de incendiile din SUA trece Atlanticul şi ajunge în Europa

“Încă nu este prea târziu. Toată lumea trebuie să asume responsabilităţi şi să acţioneze în interesul Libanului, pentru a-i permite premierului desemnat Moustapha Adib să formeze un guvern care să fie la înălţimea gravităţii situaţiei”, a precizat Preşedinţia Franţei.

Emmanuel Macron a fost primul lider străin care s-a deplasat la Beirut, pe 7 august, la trei zile după explozia soldată cu cel puţin 190 de morţi şi care a devastat mai multe zone din capitala Libanului. Preşedintele Franţei a coordonat videoconferinţa internaţională a ONU pentru reconstrucţia Libanului. Participanţii au promis 250 de milioane de euro, inclusiv 30 de milioane din partea Franţei. Emmanuel Macron a cerut reforme structurale în Liban şi a efectuat încă o vizită la Beirut la începutul lunii septembrie.

Citește și : Polonia vrea să interzică creşterea animalelor pentru blană. Sute de fermieri au ieşit în stradă!

Tags: BeirutfrantaLibanMoustapha AdibONUPalatul Elysee
Categorii: DiasporaSinteze