Franța este dată peste cap de greva feroviară. Pierderile sunt colosale

Publicat:

Conducerea Căilor ferate franceze (SNCF) evaluează acum la 400 de milioane de euro până la mijlocul lunii iunie costul grevei împotriva reformei feroviare în Franţa, relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit companiei publice a căilor ferate, calculele trebuie aprofundate însă fiecare zi de grevă costă mai puţin scump decât cele circa 20 de milioane de euro pe zi evocate la începutul lui aprilie de CEO-ul companiei Guillaume Pepy. Explicaţia este că numărul greviştilor scade şi în consecinţă creşte cel al trenurilor care circulă.


Citește și: Poliția columbiană a prins un parlamentar cu cocaină

Proporţia greviştilor era de circa 14% la începutul săptămânii, faţă de circa 35% la 22 martie, la începutul conflictului de muncă. Dacă la începutul grevei circulau circa 3.000 de trenuri, acum numărul lor a crescut la 8.000.

SNCF a făcut de altfel un nou gest pentru a-şi îmbuna pasagerii, prelungind automat şi gratuit pentru o lună abonamentele titularilor unei cartele cu reducere.

Greviştii protestează împotriva unui proiect de lege, votat în primă lectură în aprilie în Adunarea naţională franceză şi în prezent dezbătut în Senat şi care vizează în primul rând renunţarea la statutul de feroviari pentru noii angajaţi pentru ca, potrivit guvernului, să fie reduse costurile SNCF în perspectiva deschiderii spre concurenţa dorită de UE.

Citește și: Cinci răniți după ce o maşină a intrat în mulţime în Manchester

Greva SNCF, care are loc două zile din cinci de la 3 aprilie, este “nejustificată” în ochii majorităţii francezilor (58%), reiese dintr-un sondaj Ifop ale cărui rezultate au fost făcute publice la 20 mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.