X

Franţa denunţă un ‘act criminal’ asupra lui Navalnîi

Franţa a denunţat marţi un “act criminal” comis asupra opozantului rus Aleksei Navalnîi, victimă a unei otrăviri, potrivit Germaniei, şi a cerut autorităţilor ruse o “anchetă rapidă şi transparentă”, a anunţat Quai d’Orsay, relatează AFP , potrivit agerpres.

“Franţa îşi exprimă profunda preocupare faţă de acest act criminal comis asupra unui actor major al vieţii politice ruseşti”, a anunţat într-un comunicat Ministerul Afacerilor Externe, considerând că este “indispensabil ca autorităţile ruse să realizeze o anchetă rapidă şi transparentă care să permită stabilirea circumstanţelor în care acest act a fost comis”.

Citește șl: Grecia redeschide școlile în 7 septembrie, cu elevii obligaţi să poarte măşti

Parisul estimează că “responsabilii de comiterea acestui act vor trebui identificaţi şi traduşi în justiţie” şi îşi reiterează dorinţa de a-şi aduce faţă de opozant şi apropiaţii săi “sprijinul în aceste circumstanţe dificile”.

Cu puţin timp înainte, Kremlinul a caracterizat drept grăbite concluziile medicilor germani potrivit cărora Aleksei Navalnîi a fost otrăvit.

Opozantul se află în continuare marţi în comă artificială, într-o stare gravă, chiar dacă viaţa sa nu este în pericol. Medicii de la spitalul Charité din Berlin au refuzat orice prognostic privind evoluţia stării sale de sănătate.

Citește șl: Italia începe testarea pe voluntari a unui potenţial vaccin anti-COVID-19

 

Tags: Aleksei NavalnîifrantakremlinQuai d'Orsay
Categorii: Diaspora