Franța a emis un mandat de arestare împotriva surorii prinţului moştenitor saudit

Publicat:

Justiţia franceză a emis un mandat de arestare împotriva surorii prinţului moştenitor saudit Mohammed Bin Salman, sub bănuiala că aceasta i-a ordonat unei gărzi de corp să lovească un bărbat chemat pentru lucrări de reamenajare a apartamentului său din Paris, a indicat joi o sursă apropiată dosarului, citată de AFP, conform agerpres.

Mandatul de arestare împotriva Hussei Bin Salman a fost emis la sfârşitul lui decembrie de o judecătoare din Paris, a precizat sursa, confirmând o informaţie apărută în săptămânalul Le Point.


Citește și : SUA impun sanţiuni pentru 19 ruşi în cazul insurgenței Rusiei în alegerile din 2016

În septembrie 2016, un meşter care venise să redecoreze apartamentul prinţesei situat pe bulevardul Foch, într-una din cele mai luxoase zone rezidenţiale din întreaga lume, a vrut să fotografieze spaţiul unde urma să intervină, dar a fost acuzat că vrea să vândă fotografiile presei. Mânioasă, Hussa Bin Salman i-ar fi ordonat gărzii sale de corp să-l lovească, potrivit afirmaţiilor lucrătorului.

Bărbatul susţine că a fost bătut şi umilit, bodyguard-ul ordonându-i între altele să îngenuncheze şi să-i sărute picioarele prinţesei. A fost lăsat să plece câteva ore mai târziu, dar fără unelte, care i-au fost confiscate.

Garda de corp a prinţesei a fost inculpată la 1 octombrie 2016 pentru “violenţe cu uz de armă”, “sechestrare”, “furt” şi “ameninţări cu moartea”.

Citește și : SUA salută schimbarea de atitudine a marinei iraniene

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.