X

Franța a emis un mandat de arestare împotriva surorii prinţului moştenitor saudit

Justiţia franceză a emis un mandat de arestare împotriva surorii prinţului moştenitor saudit Mohammed Bin Salman, sub bănuiala că aceasta i-a ordonat unei gărzi de corp să lovească un bărbat chemat pentru lucrări de reamenajare a apartamentului său din Paris, a indicat joi o sursă apropiată dosarului, citată de AFP, conform agerpres.

Mandatul de arestare împotriva Hussei Bin Salman a fost emis la sfârşitul lui decembrie de o judecătoare din Paris, a precizat sursa, confirmând o informaţie apărută în săptămânalul Le Point.

Citește și : SUA impun sanţiuni pentru 19 ruşi în cazul insurgenței Rusiei în alegerile din 2016

În septembrie 2016, un meşter care venise să redecoreze apartamentul prinţesei situat pe bulevardul Foch, într-una din cele mai luxoase zone rezidenţiale din întreaga lume, a vrut să fotografieze spaţiul unde urma să intervină, dar a fost acuzat că vrea să vândă fotografiile presei. Mânioasă, Hussa Bin Salman i-ar fi ordonat gărzii sale de corp să-l lovească, potrivit afirmaţiilor lucrătorului.

Bărbatul susţine că a fost bătut şi umilit, bodyguard-ul ordonându-i între altele să îngenuncheze şi să-i sărute picioarele prinţesei. A fost lăsat să plece câteva ore mai târziu, dar fără unelte, care i-au fost confiscate.

Garda de corp a prinţesei a fost inculpată la 1 octombrie 2016 pentru “violenţe cu uz de armă”, “sechestrare”, “furt” şi “ameninţări cu moartea”.

Citește și : SUA salută schimbarea de atitudine a marinei iraniene

Tags: Hussa Bin Salmanmandat de arestareMohammed bin Salmanparis
Categorii: Diaspora