X

Franța este nemulțumită de reacția Teheranului în cazul cercetătoarei franco-iraniene Fariba Adelkhah

Autoritățile franceze sunt nemulțumite de răspunsul Teheranului în legătură cu situația cercetătoarei franco-iraniene Fariba Adelkhah, arestată în Iran, și solicită ca personalului consular să i se permită să o contacteze, a anunțat Ministerul francez de Externe, citat de Reuters, potrivit mediafax.

Adelkhah a fost arestată în luna iunie și este acuzată de spionaj, potrivit presei iraniene.

Citește și : Cel puţin doi morţi şi mii de refugiaţi după seismul violent cu magnitudinea 7,3 din Indonezia

„Autoritățile franceze au luat măsuri în acest caz dificil pentru a obține informații de la autoritățile iraniene cu privire la situația acesteia și condițiile în care este reținută și au solicitat ca ea să poată primi asistență consulară”, a declarat Agnes von der Muhll, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe de la Paris.

„Nu am primit un răspuns mulțumitor. Franța face apel la autoritățile iraniene să scoată la lumină situația doamnei Adelkhah și solicită încă o dată ca aceasta să aibă acces la asistență consulară de urgență”, a adăugat ea.

Întrebat luni de către reprezentanții presei despre acest subiect, purtătorul de cuvânt al Guvernului iranian, Ali Rabiei, a declarat că a primit informații în legătură cu arestarea Faribei Adelkhah, dar nu are alte detalii.

Citește și : Poliţia italiană, ‘legături bolnăvicioase’ cu Mafia siciliană

Fariba Adelkhah este cercetător în cadrul Sciences Po din Paris (Institutul de Studii Politice din Paris) și deține dublă cetățenie, franceză și iraniană.

Iranul a mai arestat și pus sub acuzare cetățeni francezi, cele mai recente cazuri fiind în 2005 și 2009.

Tags: Agnes Von der MuhllFariba AdelkhahfrantaIranparis
Categorii: DiasporaSinteze