Franţa este pregătită să preia zece migranţi debarcaţi de Sea-Watch3 în portul Lampedusa

Publicat:

Franţa este pregătită să primească zece din cei 40 de migranţi debarcaţi de Sea-Watch 3, nava închiriată de o organizaţie caritabilă germană, în noaptea de vineri spre sâmbătă în portul italian Lampedusa, a anunţat Ministerul de Interne de la Paris, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Franţa este pregătită să desfăşoare încă o dată în zilele imediat următoare, aşa cum a făcut-o de mai multe ori în ultimul an, o misiune a Ministerului de Interne şi a Oficiului de protecţie a refugiaţilor şi apatrizilor (Ofpra) pentru a identifica 10 persoane care au nevoie de protecţie şi care vor putea fi transferate fără întârziere pe teritoriul nostru’, a comunicat ministerul francez.


Citește și : Donald Trump a sosit la Seul, după ce l-a invitat pe Kim Jong-Un la frontiera dintre cele două Corei (DMZ)

Sea-Watch 3 a forţat blocada impusă în apele teritoriale italiene de ministrul de interne Matteo Salvini, provocând mânia guvernului de la Roma şi arestarea căpitanului german al navei.

Cei 40 de migranţi blocaţi pe navă timp de 17 zile au reuşit să debarce sâmbătă în zori.

Schimburi diplomatice intense ar urma să permită distribuirea lor între cinci ţări europene: Franţa, Germania, Portugalia, Luxemburg şi Finlanda.

‘Actualul guvern italian alege soluţii ne-concertate cu partenerii săi europeni, denunţând în acelaşi timp o lipsă de solidaritate a Europei şi a statelor sale membre’, acuză Ministerul de Interne francez în comunicatul emis sâmbătă.

Citește și : Europa se topeste! Temperaturi extrem de ridicate, aşteptate sâmbătă în Franţa

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.