X

Franţa extrădează în Germania un presupus membru PKK

Franţa a extrădat către Germania un presupus membru al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), suspectat că este implicat în răirea unui fost membru al acestei organizaţii, a anunţat marţi parchetul federal german, relatează AFP, potrivit news.ro.

Un turc, Özkan T., în vârstă de 31 de ani, a fost predat luni, prin punerea în aplicare a cererii de extrădare a Germaniei, a precizat într-un comunicat parchetul, cu sediul la Karlsruhe.

Citeşte şi: Un tânăr român a ridicat în picioare Parlamentul britanic – VIDEO

El era vizat de un mandat european de arestare, emis în iunie, şi a fost arestat în Franţa la 18 iulie.

Arestarea sa a fost legată de arestarea, la 20 şi 21 iunie, a altor patru presupuşi membri PKK, o organizaţie clasată drept ”teroristă” de Ankara şi aliaţii săi occidentali.

Ei sunt suspectaţi că au răpit, sechestrat şi rănit un fost membru al acestei grupări, cu scopul de a-l ”forţa să continue să lucreze pentru asociaţie, sub ameninţarea cu moartea”, şi de a se asigura că nu a cooperat cu poliţia, potrivit parchetului.

Citeşte şi: RĂZBOI în Fâşia Gaza! Sute de rachete trase spre Israel, care dă o replică nimicitoare – VIDEO

După ce a fost sechestrat într-un loc izolat, în apropiere de Stuttgart (Bade-Wurtemberg), unde a fost bătut, ameninţat cu moartea şi dezbrăcat, bărbatul a fost abandonat în apropiere de oraşul Esslingen.

PKK poartă, din 1984, o sângeroasă luptă de gherilă contra Ankarei, în sud-estul majoritar kurd al ţării, soldată cu zeci de mii de morţi.

Tags: EsslingenfrantagermaniaKarlsruheÖzkan T.Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK)Stuttgart
Categorii: Diaspora