Franţa FIERBE în ajunul unei noi zile de proteste împotriva reformei pensiilor

Publicat:

Cu o zi înainte de o nouă mobilizare împotriva unei reforme a pensiilor dorită de preşedintele francez Emmanuel Macron, tensiunea politică şi socială a crescut şi mai mult luni în Franţa, odată cu începerea unei dezbateri în parlament asupra textului propus, informează AFP, potrivit agerpres.

Acest proiect de lege prevede o creştere a vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani şi o accelerare a prelungirii duratei de cotizare.


Citeşte şi: Aniversare înecată într-o baie sânge în Africa de Sud (VIDEO)! Opt oameni au murit! – Black News

În prima zi de manifestaţii şi de greve, pe 19 ianuarie, între un milion şi două milioane de persoane şi-au clamat opoziţia faţă de această reformă. Sindicatele, arareori atât de unite, speră să reuşească o mobilizare la fel de mare, în vederea întăririi mişcării de contestare, speranţă susţinută de sondaje de opinie ce atestă o respingere tot mai mare a proiectului de lege.

Marţi, greve ar urma să aibă din nou loc în transport şi educaţie.

Deocamdată, guvernul francez rămâne ferm în abordarea sa. Şefa guvernului, Elisabeth Borne, a dat asigurări la sfârşitul săptămânii trecute că majorarea vârstei de pensionare “nu mai este negociabilă”, iar ministrul de interne Gerald Darmanin a acuzat o bună parte din opoziţia de stânga că vrea să “aducă dezordine în ţară”.

Lunea aceasta, deputaţii încep în comisie parlamentară dezbaterea proiectului de lege ce va fi supus la vot Adunării Naţionale începând cu 6 februarie.

La extrema dreaptă, lidera partidului Adunarea Naţională, Marine Le Pen, a atenţionat-o pe şefa guvernului că, în opinia sa, “nu ar trebui să se hazardeze prea mult”. “Pentru că, în modul în care a început, nu este deloc imposibil ca reforma sa a pensiilor să nu fie votată”, a declarat Le Pen.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în regiunea uigurilor din China – Black News

Alte partide, atât de dreapta, cât şi de stânga, au criticat de asemenea poziţia guvernului francez.

Fără majoritate în Adunarea Naţională pentru formaţiunea sa Renaşterea, Emmanuel Macron speră la susţinerea dreptei pentru a face să fie adoptat proiectul său de reformă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noi condiții pentru eliberarea pașaportului românesc simplu temporar

Noi condiții pentru eliberarea pașaportului românesc simplu temporar Se schimbă regulile la eliberarea paşaportului simplu temporar începând din 3 iulie. Va fi eliberat doar în...

Kamala Harris, varianta principală de înlocuire a lui Biden în cursa prezidenţială, dacă acesta va renunţa

Kamala Harris, varianta principală de înlocuire a lui Biden în cursa prezidenţială, dacă acesta va renunţa Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, este principala variantă de...

Ucraina, solicitare în regim de urgență pentru România și alte țări: criză uriașă în țara vecină

Ucraina, solicitare în regim de urgență pentru România și alte țări: criză uriașă în țara vecină Compania Ukrenergo informează că, în cursul zilei de miercuri,...

Republica Cehă afirmă că a livrat Ucrainei arme în valoare de 288 milioane de dolari

Republica Cehă afirmă că a livrat Ucrainei arme în valoare de 288 milioane de dolari Republica Cehă a trimis Ucrainei arme, tehnologie şi muniţii în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.