Franța fixează un nou obiectiv privind vaccinarea: 50 de milioane de persoane inoculate până la sfârşitul lunii august

Publicat:

Guvernul de la Paris a anunţat, miercuri, că vrea accelerarea vaccinării anticoronavirus, pentru a ajunge la nivelul de 50 de milioane de persoane vaccinate până la sfârşitul lunii august, informează postul BFMTV, informează mediafax.

“Sper ca începând de săptămâna viitoare să avem un ritm de patru milioane de doze administrate în fiecare săptămână. Este un obiectiv ambiţios, dar care ar arăta că înţelegem gravitatea situaţiei”, a declarat miercuri premierul Jean Castex, într-un interviu acordat postului TF1.


Citește și : Atac terorist la Bagdad; cel puțin zece morți

Jean Castex speră că ajungă la un nivel de vaccinare de 40 de milioane de persoane până la sfârşitul lunii iulie şi de 50 de milioane până la sfârşitul lunii august.

În prezent, în Franţa, numărul persoanelor vaccinate cu cel puţin o doză este de 38,1 milioane de persoane, dar populaţia pare a fi reticentă în privinţa vaccinării.

În numeroase oraşe din Franţa au avut loc proteste faţă de hotărârile preşedintelui Emmanuel Macron de a institui obligativitatea vaccinării pentru personalul medical care intră în contact cu persoane vulnerabile la coronavirus şi de a extinde utilizarea Certificatului Covid-19.

Citește și : Un bărbat care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA, condamnat la opt luni de închisoare

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.