Franţa. Foarte mulţi suspecţi de terorism sunt de fapt oameni cu grave probleme psihice (raport FSPRT) – VIDEO

Publicat:

Aproape o treime dintre persoanele semnalate pentru radicalizare prezintă tulburări psihice, a declarat marţi ministrul de interne francez Gerard Collomb, relatează AFP, potrivit agerpres.

În FSPRT, raportul semnalmentelor pentru prevenire şi radicalizare, ‘considerăm că aproximativ o treime (dintre persoane) suferă de tulburări psihice’, a spus ministrul pentru RMC/BFMTV.


Citeşte şi: Două trenuri de pasageri S-AU CIOCNIT în SUA. 42 de oameni sunt răniţi – FOTO/VIDEO

Circa 17.400 de persoane sunt recenzate în FSPRT, creat în 2015, potrivit unui raport senatorial publicat în primăvara acestui an.

După ce un bărbat a intrat cu maşina pe 14 august într-o pizzerie, omorând o adolescentă şi provocând rănirea a 12 persoane, Gerard Collomb a declarat că vrea să mobilizeze spitalele de psihiatrie şi psihiatrii ‘pentru a identifica profilurile celor care ar putea trece la fapte’.

‘Este evident că secretul medical este ceva sacru. Însă, în acelaşi timp, trebuie să găsim modul prin care să putem împiedica ca un anumit număr de indivizi, care suferă de fapt de tulburări grave, să comită atentate’, a insistat din nou marţi ministrul de interne francez.

Citeşte şi: Secret Service îşi epuizează fondurile pentru a proteja numeroasa familie Trump (presă)

El s-a referit la cazul bărbatului care a ucis luni o persoană şi a rănit o alta la Marsilia intrând cu o camionetă în două refugii de autobuz.

‘El a ieşit dintr-o clinică de psihiatrie. Avea antecedente penale şi a ucis o persoană. Trebuie să reflectăm asupra acestui gen de cazuri’, a mai spus ministrul.

‘Acesta nu este terorism … ci o imitaţie’ a faptelor de terorism, a insistat el. ‘Un anumit număr de minţi slabe pot fi atrase în acest gen de fapte’, a mai spus ministrul de interne.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.