X

Franţa va găzdui o parte din migranţi aflaţi la bordul navei Lifeline

Franţa va fi una din cele şase ţări europene care va găzdui migranţi aflaţi la bordul navei umanitare Lifeline, blocată în prezent în largul coastelor Maltei, a anunţat marţi preşedintele francez Emmanuel Macron, citat de AFP, potrivit agerpres.

Vor fi “câteva zeci de persoane pe ţara” de primire, a precizat el într-o conferinţă de presă, susţinută în finalul unei vizite întreprinse marţi la Vatican şi după întâlnirea sa cu papa Francisc.

Citește și : Boris Johnson își apără comentariile la adresa lui Donald Trump

Anterior, Portugalia se declarase dispusă să primească o parte dintre migranţii de la bordul Lifeline, aşa cum a anunţat guvernul de la Lisabona, în urma unei solicitări din partea guvernului maltez.

Migranţii de pe Lifeline vor fi “distribuiţi în mai multe ţări, între care şi Portugalia”, a anunţat ministrul de interne portughez, Eduardo Cabrita, într-o intervenţie în parlament, precizând că numărul persoanelor pe care ţara sa le-ar putea găzdui urmează să fie “stabilit”.

Nava umanitară, care aşteaptă de o săptămână pentru ca un port să-i permită să acosteze, ar putea acosta în cele din urmă în Malta, iar o parte dintre cei 233 de ocupanţi va fi preluată de Italia, a anunţat anterior şeful guvernului italian, Giuseppe Conte.

Citește și : Olanda interzice vălul islamic în clădirile publice

Dar, Conte nu a precizat când nava va fi autorizată să acosteze în Malta şi nici câţi migranţi vor fi preluaţi de către Italia.

În timp ce UE se află în impas în privinţa reformei sistemului său comun de azil, Portugalia şi-a arătat în mod repetat deschiderea faţă de primirea de migranţi şi refugiaţi.

Tags: Emmanuel MacronfrantaLifelinelisabonamigrantiPapa Franciscportugaliavatican
Categorii: Diaspora